Loterii din Finlanda si Keno

Știai că Finlanda are o loterie de stat? Deși poate nu te-ai gândit, loteria este destul de populară în această țară nordică. De fapt, guvernul finlandez generează milioane de euro în fiecare an din vânzările de bilete la loto. Pe lângă noile cazinouri online finlandeze, loteria este unul dintre cele mai îndrăgite jocuri de noroc din țara celor o mie de lacuri . Există mai multe tipuri diferite de loterii dintre care jucătorii finlandezi pot alege.

Și în România poți juca online la loteria Keno 20/70 din Finlanda, sunt mai multe cazinouri online care o au în ofertă.

Loteria de stat a Finlandei este cunoscută sub numele de Veikkaus

Prima extragere a loteriei Veikkaus a avut loc în 1948, iar jocul de loterie a devenit o alegere populară printre jucătorii finlandezi de atunci.

Loto finlanda este puțin diferită de alte loterii din întreaga lume. De exemplu, nu există jackpot-uri la loto din Finlanda. În schimb, jucătorii câștigă premii în funcție de câte numere se potrivesc. Premiul principal este de obicei de aproximativ 100.000 de euro (care este destul de modest în comparație cu sumele atinse de jackpot-urile din alte părți).

Diferite tipuri de loterii în Finlanda

Există mai multe tipuri diferite de loto din rândul cărora jucătorii finlandezi pot alege.

Cea mai populară versiune este extragerea clasică, cu șase numere, dar există și alte jocuri disponibile, cum ar fi :

 • Viking Lotto – Această loterie se joacă în șase țări scandinave și include un jackpot care începe de la 3 milioane de euro.
 • Eurojackpot – Acest joc oferă jackpot-uri începând de la 10 milioane de euro și este jucat în 17 țări europene.
 • Lotto – Loto este jocul clasic de loto finlanda, cu premii acordate pentru potrivirea a două sau mai multe numere.
 • Keno – Acesta este un joc de loterie cu ritm rapid, popular în Finlanda și în alte țări din întreaga lume.
 • Joker – Un joc în care jucătorii potrivesc numerele cu o carte extrasă aleatoriu dintr-un pachet.
 • Mona Lisa – Un joc în care jucătorii încearcă să ghicească cât mai multe numere pentru a câștiga un premiu.

Există, de asemenea, mai multe jocuri sub formă de lozuri, care oferă jucătorilor șansa de a câștiga premii instantanee, sume de bani.

De ce este loto finlanda atât de populară?

Există câteva motive pentru acest lucru, dar unul dintre motivele principale este că e relative simplu de jucat. Un alt motiv pentru popularitatea jocului sunt premiile frumoase.

Premiul principal în extragerea clasică cu șase numere este de obicei de aproximativ 100.000 de euro, ceea ce reprezintă o sumă destul de mare, conform standardelor finlandeze.

În cele din urmă, este de remarcat faptul că loto din Finlanda este un joc social, care apropie prieteni și cunoștințe. Mulți oameni joacă în grupuri și există chiar cafenele speciale unde jucătorii se pot aduna pentru a urmări extragerea.

Câștigătorii pot alege să-și primească premiul integral sau parțial

Câștigătorii pot alege să-și primească premiul sub formă de sumă forfetară sau în rate. Dacă vor alege soluția din urmă, vor trebui să plătească impozit pe câștiguri 24%.

Cum joci la loto Finlanda

Pentru a juca la loto, finlandezii trebuie să aleagă mai întâi șase numere dintr-un interval de la 1 la 46. Apoi pot cumpăra bilete de la un comerciant sau online. Jucătorii pot alege, de asemenea, să intre într-un sindicat al loteriei, pentru a-și crește șansele de câștig. Sindicatele permit jucătorilor să împartă costul biletelor, iar premiul în bani, dacă apare, este împărțit în mod egal între toți membrii.

Extragerea loteriei finlandeze are loc în fiecare miercuri și sâmbătă la ora 20:00 CET. Rezultatele pot fi vizualizate pe site-ul Veikkaus la scurt timp după tragere la sorți.

Loteria este considerată o formă acceptată legal de jocuri de noroc în Finlanda, ceea ce înseamnă că jucătorii nu trebuie să-și facă griji cu privire la încălcarea vreunei legi jucând la loto. Acest lucru explică, de asemenea, de ce jocul este atât de popular – jucătorii finlandezi știu că pot juca într-un cadru sigur și legal.

Loto Finlanda Keno 20/70

Finlanda Keno este o loterie Keno clasică, ceea ce înseamnă că dintr-un total de 70 de numere se extrag 20 de numere câștigătoare. Zilnic au loc în Finlanda trei extrageri la loto :

 • Loto Finlanda 1 – zilnic, la ora 14:40
 • Finlanda Keno 2 –zilnic la ora 20:40
 • Finlanda Keno 3 –zilnic la ora 22:40

Dacă te decizi să dai o șansă loteriei finlandeze, acest joc de tip Keno are câteva beneficii pe care merită să le cunoști, înainte de a completa un bilet online.

Ce avantaje aduce pariul la loto Keno Finlanda

 • Poți juca folosind strategii cu miză progresivă. La Finlanda Keno sunt 3 extrageri zilnice, cu timp suficient între extrageri, deci poți miza pe următoarea extragere cunoscând rezultatele extragerii precedente.
 • Poți alege orice sistem pe bilet. Jocul de tip Keno înseamnă că se extrag 20 de numere din 70, deci poți construi scheme și combinații, la alegerea ta.
 • Este foarte simplu de pariat, iar ofertele de la cazinourile online au deseori această loterie în secțiunea loto. Există și statistici pentru perioade lungi cu privire la cele 3 extrageri zilnice de la Loto Finlanda Keno.

Unde poți juca la loteria Finlandeză?

Așa cum am spus, numeroase cazinouri online au în oferta lor posibilitatea de a miza la loto keno Finlanda. Miza minima este de regulă 1 RON, deci este posibilă abordarea unor strategii cu cote progresive, pentru că extragerile zilnice și mizele mici permit asta.

Am sintetizat mai jos cotele oferite de principalele cazinouri online unde poți juca la Finlanda Keno:

Numele cazinouluiCota la 1 numărCota 2 numereCota 3 numereCota 4 numereCota 5 numereCota 6 numere
Superbet3.412.5471807503200
Casa Pariurilor3.412.5471807503000
Maxbet3.312451657503200
Fortuna3.412.5471807503000
Netbet Loto3.312451657503200

Așa cum vezi, e vorba de unele din cele mai cunoscute și serioase case de pariuri online. Oriunde ai alege să plasezi bilete la loteria finlandeză, din această listă, poți fi sigur că îți vei încasa eventualele câștiguri. Trebuie să probezi și jocul la această loterie de tip Keno, vei avea suprize frumoase.


Loto finlanda este puțin diferit de alte loterii din întreaga lume, dar este un joc care s-a dovedit pe placul multor jucători. Este posibil ca premiile să nu fie la fel de mari ca cele oferite de unele din loteriile celebre, dar șansele de câștig sunt mult mai bune. Deci, dacă ești în căutarea unui joc de loterie distractiv și ușor de jucat, atunci loto finlanda este o opțiune bună. Sistemul Keno este destul de cunoscut de către jucătorii din România, iar mizele mici te ajută să apelezi la orice fel de strategii dorești pentru a paria la loteria finlandeză.

Lasă un răspuns

Preturi bilete loto - actualizat 8 Septembrie 2023
loto 6/49 - 7 lei / varianta
noroc - 3 lei / varianta
loto 5/40 - 4 lei / varianta
joker - 6 lei / varianta
noroc plus - 2 lei / varianta
super noroc - 1 lei / varianta
preț bilet - 0,5 lei / bilet
pronosport 100% - 12 lei / varianta
pronosport 25% - 3 lei / varianta

Preturi la scheme reduse loto 6/49

Scheme reduse Loto 6/49
Cod schema Nr jucate Nr variante in schema Pret schema 7 Ron
48 9 12 84 lei
49 10 15 105 lei
50 10 30 210lei
56 11 66 462 lei
57 12 22 154 lei
58 12 132 924 lei
59 16 112 784 lei


Variante simple jucate la Loto 6/49 -
Nr jucate
Pret lei: 5 Ron/varianta
7
49 lei
8
196 lei
9
580 lei
10
1470 lei
11
3234 lei
 
Case pe pariuri loto online
Superbet Loto

Bonus Loto 0% până la 0 Lei

Netbet Loto

Bonus Loto 0% până la 0 Lei

Fortuna

Bonus 100% până la 100 Lei

Rezultate loto, stiri si numere loto
© Copyright 2007 - 2023 ➤ Bilete Loto Online