Top 10 cele mai cunoscute loterii din lume

Loteria este un joc vechi și unul dintre cele mai iubite jocuri de noroc din lume. Bazate pe presupuneri norocoase și cote de câștig, loteriile sunt o sursă de vise și speranțe în întreaga lume. De fiecare dată când un jackpot atinge o anumită valoare, oamenii se grăbesc să cumpere bilete de loto online sau offline, făcând planuri despre ceea ce vor face cu banii potențial câștigați.

Atunci când încerci să realizezi un top 10 al celor mai bune loterii din întreaga lume, prima dificultate vine o dată cu alegerea criteriilor. Să fie vorba de premii? Ar trebui să fie vorba despre șansele de câștig? Ei bine, am decis să alegem cu prima opțiune și iată primele 10 jocuri de loterie care distribuie premii uriașe în mod regulat:

Mega Millions – SUA

Evident, loteriile americane sunt deseori chiar pe primul loc, deoarece premiile lor sunt uriașe, mai ales când vorbim despre loteria Mega Millions și loteria Powerball – giganții loteriilor americane. Tradiția americanilor de a cumpăra periodic bilete la loterie este azi încurajată de oferta online a multor cazinouri din întreaga lume, care permit participarea la extragerile loteriilor americane, inclusive Mega Millions.

Numele lui Mega Millions ar trebui să fie familiar multor iubitori ai jocului la loto. Numeroase cazinouri online din România oferă azi posibilitatea jucătorilor români să cumpere bilete. Mega Millions este un joc de loterie la care participă mai multe state americane. Prima extragere la loto Mega Millions a avut loc în anul 2002. Potul minim la Mega Millions este de $12.000.000, și poate fi plătit în 26 de tranșe anuale egale. De regulă potul crește atunci când nimeni nu indică corect toate numerele norocoase.

PowerBall SUA

Ce face a doua cea mai mare loterie americană atât de specială? Numărul enorm de bilete? Dinamismul jocului? Premiile sale? Răspunsul corect : toate. Când US Powerball a schimbat regulile jocului în ianuarie 2012, acest joc a devenit și mai bun decât înainte: jackpot-ul său inițial a fost dublat, intervalul de estimare a devenit mai mic, iar Power Play2x a devenit un multiplicator fix capabil să dubleze valoarea Powerball-ului. Marele premiu este de 1 million de dolari iar aplicând multiplicatorul, ai parte de premii de 2 milioane de dolari.

EuroMillions

Lider incontestabil al tuturor loteriilor europene, EuroMillions este un joc multinațional care reunește organizații de loterie din diferite țări (Austria, Belgia, Franța, Irlanda, Luxemburg, Portugalia, Spania, Elveția și Marea Britanie). EuroMillions oferă premii de top care pot ajunge până la 190 de milioane de euro – recordul la care a ajuns această loterie europeană până acum. Ocazional, jocul de loto multinațional organizează extrageri speciale numite EuroMillions Superdraw, când jackpot-ul ajunge la 100 de milioane de euro, indiferent de suma din extragerea anterioară.

EuroMillions Marea Britanie

Bazat pe jocul clasic de loterie EuroMillions, versiunea din Marea Britanie adaugă și mai multă emoție, deoarece extragerile includ și o tombolă. Biletele EuroMillions UK au tipărit un cod care trebuie să fie același cu acela al extragerii norocoase. Fiecare cod câștigător înseamnă un premiu de 1 milion de lire sterline. Extragerile speciale EuroMillions UK aduc jucătorilor mai multe coduri, de obicei 100, pentru 100 de fericiți câștigători.

Loteria de Navidad

O tragere la sorți care are loc o dată pe an, de Crăciun, Loteria de Navidad este de fapt o tombolă. Cel mai bun aspect la acest joc este că oferă un premiu total al fondului de 2,24 miliarde EUR. Faptul că extragerea are loc în ajunul Crăciunului ar putea explica popularitatea sa! Într-adevăr, acest joc de loterie spaniolă este atât de iubit în Spania, încât a fost integrat profund în tradițiile de Crăciun locale. A devenit un obicei să cumperi bilete la Loteria de Navidad pe post de cadou de Crăciun.

Eurojackpot

Cea mai simpatică loterie europeană, Eurojackpot câștigă din ce în ce mai multă popularitate pe vechiul continent. În unele țări, Eurojackpot este chiar mai popular decât EuroMillions. Mai mult, EuroJackpot are mai multe țări participante ca principală loterie europeană: 14 țări sunt reunite la extrlotoagerea jocului de loto Eurojackpot (Croația, Danemarca, Estonia, Finlanda, Germania, Islanda, Italia, Letonia, Lituania, Olanda, Norvegia, Slovenia, Spania , Suedia). Această extragere este îndrăgită mai ales de jucătorii tineri. Jackpot-ul pornește de la 10.000.000 euro și poate ajunge până la 90.000.000 euro.

Powerball Australia

Campioană în țara sa de origine, Powerball Australia este un joc de loterie ușor de jucat, bazat pe foarte cunoscutul format Powerball din SUA. Jackpot-urile sale nu pot fi comparate cu cele distribuite de loteria americană, dar nici șansele de câștig. Deși premiile sale de top au ajuns la 80 de milioane de dolari australieni, șansele de a lua acasă un jackpot Australia Powerball sunt mult mai mari decât atunci când joci împotriva a 175 de milioane de bilete, în versiunea americană a jocului

La Primitiva Spania

Loteria spaniolă La Primitiva este una din cele mai cunoscute din Spania. La Primitiva este una dintre cele mai vechi loterii din Europa, fiind activă din anii 1700, când era numită și “Loteria Real” (Loteria Regală).Sunt alese 6 numere din 49, dar și un număr extra și un număr bonus. Au loc două extrageri pe săptămâna, joi și sâmbătă la ora 22:30, Extragerile La Primitiva au fost evenimente importante în perioadele de mare succes ale acestui joc, când jackpot-ul său a atins niveluri record precum 24,92 milioane de euro în 2005, 26 de milioane de euro. în 2007, 32 milioane EUR în 2013 și 66,6 milioane EUR în august 2013.

Loto Germania 6/49

Loteria germană LOTTO 6 din 49 are 8 categorii de premii și au loc 2 extrageri săptămânale. Această loterie e foarte populară, atât în Germania cât și în toată Europa.

Loteria a fost creată în Germania în anul 1974 de către The Deutscher Lotto und Toto block (DLTB) și continuă să fie cea mai populară loterie germană și în zilele noastre.. Recordul de câștig la loteria germană s-a înregistrat în 2007 și a fost de 37.6 milioane de euro. Extragerile se țin de două ori pe săptămână: miercuri și sâmbătă.

SuperEnalotto

Italienii nu puteau rata top 10. Nu atunci când au un joc atât de popular precum SuperEnalotto. Jackpot-ul său crește încet timp de luni de zile până ajunge la niveluri uimitoare. Creată în Decembrie 1997, are la bază cunoscuta loterie italienească EnaLotto, loterie care funcționează în Italia din 1950. Extragerile au loc în zilele de marți, joi și sâmbătă, seara la ora 20.

Câștigurile și jackpot-urile sunt printre cele mai mari din spațiul european. Mulți jucători spun că șansele sunt și ele foarte mari și cotele sunt printre cele mai bune. Cel mai mare premiu a fost de 177.800.000 euro și fost câștigat de un grup de 70 de jucători, în octombrie 2010.

Lasă un răspuns

Preturi bilete loto - actualizat 9 Noiembrie 2021
loto 6/49 - 5 lei / varianta
noroc - 3 lei / varianta
loto 5/40 - 3 lei / varianta
joker - 4 lei / varianta
noroc plus - 2 lei / varianta
super noroc - 1 lei / varianta
preț bilet - 0,5 lei / bilet
pronosport 100% - 12 lei / varianta
pronosport 25% - 3 lei / varianta

Preturi la scheme reduse loto 6/49

Scheme reduse Loto 6/49
Cod schema Nr jucate Nr variante in schema Pret schema 5 Ron
48 9 12 60 lei
49 10 15 75 lei
50 10 30 150 lei
56 11 66 330 lei
57 12 22 110 lei
58 12 132 660 lei
59 16 112 560 lei


Variante simple jucate la Loto 6/49 -
Nr jucate
Pret lei: 5 Ron/varianta
7
35 lei
8
140 lei
9
420 lei
10
1050 lei
11
2310 lei
 
Case pe pariuri loto online
Netbet Loto

Bonus Loto 0% până la 0 Lei

Fortuna

Bonus 100% până la 100 Lei

Rezultate loto, stiri si numere loto
© Copyright 2007 - 2021 ➤ 6y.ro