Cele mai populare loterii din Africa de Sud

Home » Cele mai populare loterii din Africa de Sud

Poate pare o alegere ciudată, dar jocul la loterii internaționale din țări îndepărtate și de pe alte continente este azi o rețetă de succes, aplicată de tot mai mulți jucători. Cazinourile online propun pe lângă tradiționalele extrageri Keno din statele europene ( Italia, Grecia, de exemplu), și loterii unde bilele sunt extrase la mii de kilometri depărtare. Chiar și în România sunt numeroși jucători care pariază la loterii așa numite exotice. Singapore, Australia sau Africa de Sud sunt doar câteva exemple.

În acest articol m-am oprit asupra loteriilor din Africa de Sud, stat unde jocurile de noroc online au din ce în ce mai mulți admiratori. Cele mai importante loterii sunt Loteria națională 6/52 și PowerBall Africa de Sud. Visează la safari și la ținuturi îndepărtate și încearcă-ți norocul la loteriile din Africa de Sud.

Primele bilete de loto din Africa de Sud

… au fost puse în vânzare joi, 2 martie 2000, când președintele de atunci al statului sud African, Thabo Mbeki, a cumpărat primul bilet de loto din Langa, Cape Town. De atunci, loteria națională a devenit cel mai popular joc din Africa de Sud, generând câștiguri frumoase pentru stat, conform datelor oficiale puse la dispoziție de organizatorii loteriei.

Primele rezultate Loto au fost publicate în urma extragerii inaugurale de sâmbătă, 11 martie 2000 și nu a durat mult până când câștigătorii jackpotului au început să apară. Primul câștigător al jackpotului la loto a apărut la doar o zi după prima extragere. Împreună cu alți șase, Sharon Valentine, o mamă singură în vârstă de 47 de ani și educatoare la grădiniță, a câștigat o parte din jackpot-ul de 3.000.000 ranzi sud-africani.

Cu toate acestea, nu a trecut mult până când loteria a adus primul său milionar. Cu doar cinci extrageri la activ pe parcursul vieții, Batsirai Mupfawi a câștigat sâmbătă, 8 aprilie 2000, suma de 13.831.850 de ranzi sud africani , sumă care i-a schimbat viața.

Cea mai mare sumă ca jackpot la loto din istoria Africii de Sud a fost câștigată în martie 2006 – valoarea câștigului a atins 34.256.346 ranzi sud-africani. Cu toate acestea, norocosul câștigător de la West Rand, Johannesburg, aproape că a ratat să-și ridice câștigul. Fără să-și dea seama că a câștigat la loterie, bărbatul de 50 de ani s-a dus la muncă în mod normal a doua zi după tragerea la sorți și abia după aproape 24 de ore de la extragere și-a dat seama că a câștigat. Misterul încă înconjoară adevărata identitate a câștigătorului, care a ales să-și păstreze identitatea secretă până astăzi.

Loteria națională 6/52

Pentru a juca la Loto din Africa de Sud, trebuie să alegi șase numere de la 1 la 52. Apoi sunt extrase șapte numere la fiecare extragere : șase numere obișnuite și un număr bonus. Prețul unui bilet de loto este de 5 rand sud- africani. Fiecare cazino online care are în ofertă această loterie propune anumite cote, așa cum vei vedea ceva mai departe.

Loteria 6 din 52 – șanse de câștig

În comparație cu alte loterii din întreaga lume, ai șanse mult mai mari de a câștiga jackpot-ul la loto. Suma reală câștigată depinde de fondul de premii pentru acea extragere, fondul de premiere fiind influențat direct de numărul de bilete vândute. Având în vedere că 45% din vânzările de bilete se îndreaptă către fondul de premii, este nevoie de doar câteva rulări pentru ca jackpot-ul să înceapă să urce la 4.000.000 rand sud-africani.

Șansele de câștig sunt proporționale cu numărul de bile pe care le ghicești și de fondul de premii corespunzător fiecărei combinații. Nu uita : cu cât șansele de câștig sunt mai mici, cu atât premiul va fi mai mic, deoarece cel mai probabil nu vei fi singurul câștigător. În schimb, șansele mai mari de a câștiga un jackpot la Loto (1 din peste 20 de milioane) înseamnă că statistic este mai probabil să fii singurul câștigător al jackpot-ului care va avea o valoare medie de aproape 6.000.000 rand sud-african. Șansele generale de a câștiga un premiu sunt 1 din 38.

Ghicirea a șase dintre numerele extrase miercuri sau sâmbătă va însemna că ai câștigat jackpotul sau, dacă există mai mulți câștigători, o parte din jackpot. În mod normal, există doar unul sau doi jucători care împart premiul cel mare, cu toate acestea, deseori sunt mai mulți câștigători.

De exemplu, sâmbătă, 15 martie 2003, au fost incredibili 33 de câștigători ai jackpot-ului Loto, care au câștigat fiecare 119.901 rand sud-african.

Powerball Africa de Sud

De la prima extragere PowerBall de vineri, 23 octombrie 2009, PowerBall acunoscut un succes enorm. La PowerBall s-au împărțit cele mai mari jackpot-uri din istoria loteriei din Africa de Sud, devansând loteriile mai vechi Lotto și Lotto Plus.

Așadar, nu este surprinzător faptul că, după extragerile PowerBall de marți și vineri seara, milioane de jucători plini de speranță își verifică biletele cu numerele extrase dorindu-și să fie următorii milionari ai PowerBall. Și jackpot-ul acestei loterii este cu adevărat impresionant.

Pe 28 noiembrie 2015, au fost introduse o serie de modificări în jocul PowerBall; inclusiv lansarea unui nou joc PowerBall Plus. Șansele de a câștiga au fost îmbunătățite masiv prin adăugarea unui nivel al nouălea de premii, care a redus șansele de a câștiga un premiu de la 1 la 34 la 1 la 18. Costul unui bilet PowerBall a crescut la 5 rand sud-african, dar jocul a crescut în popularitate cu jackpot-uri cu 40% mai mari după aceste schimbări.

PowerBall este loteria cea mai dorită din Africa de Sud, care generează mai des câștigători de sume mari. Există nouă moduri (sau divizii) diferite de a câștiga la loteria PowerBall și, mai important, câștigi un premiu și pentru cea de-a noua bilă ghicită – PowerBall, ceea ce înseamnă că șansele de a câștiga ceva sunt mult mai bune decât la Lotto, loteria națională sau Lotto Plus.

În plus, jackpot-ul reprezintă o parte mult mai mare din fondul total de premii – 42%, spre deosebire de 18% oferit de loteria tradițională. Deci, atunci când atingi jackpot-ul PowerBall, te poți aștepta să câștigi 22.000.000 rand sud african în medie, spre deosebire de 6.000.000 rand la loto.

Spre deosebire de loto, 90% dintre câștigătorii jackpot-ului PowerBall sunt câștigători cu un singur bilet, ceea ce înseamnă că nu își împart jackpot-ul cu nimeni altcineva.

Deși s-ar putea să nu atingă dimensiunea Euro Millions, Loteria Națională a Marii Britanii sau Mega Millions și PowerBall din SUA, această loterie sud-africană este cu siguranță foarte atractivă pentru mulți jucători.

2020 – Scandal la loteria PowerBall din Africa de Sud

Extragerea de marți la PowerBall în Africa de Sud a fost una mai puțin obișnuită. O succesiune dubioasă și neașteptată de numere extrase, și anume 5, 6, 7, 8, 9 și 10, a dus la acuzații de fraudă, după ce nu mai puțin de 20 de persoane au câștigat o parte din premiul cel mare, spune BBC.

Numerele au fost completate de PowerBall : 10.

Organizatorii susțin că asemenea combinații de numere sunt frecvent alese de jucători, dar au demarat o anchetă după ce au fost lansate suspiciuni de fraudă. Loteria sud africană a anunțat că 20 de persoane au câștigat câte 5,7 milioane de rand, adică aproximativ 307.000 de euro fiecare. Aproape 80 de persoane au avut pe bilete numerele de la 5 la 9, ratând PowerBall, iar câștigurilor lor s-au ridicat la 6.283 de rand sud africani (circa 340 de euro). Specialiștii afirmă că este foarte ciudat ca atât de mulți oameni să fie câștigători.

Șansele de a fi câștigător la loteria PowerBall din Africa de Sud sunt 1 din 42.375.200, ținând cont de numărul de combinații diferite posibile la extragerea a 5 numere din 50 plus încă un număr din 20.

Unde poți juca la loteria sud-africană online

În România există câteva cazinouri online unde poți paria pe loteria sud africană 6/52. La ora 20.30, ora Bucureștiului, are loc extragerea. Sâmbătă și miercuri sunt organizate extragerilor.

Poți paria la Stanleybet, unde ai miza minimă de 1 RON. Cotele sunt destul de bune: pentru 1 număr – 8, pentru 2 numere – 82, pentru 3 numere – 850, pentru 4 numere – 11.000, pentru 5 numere – 270.000.

Un alt cazino online unde găsești în ofertă loteria sud-africană este Maxbet, cu cote similare și mize începând de la 1 RON.

Concluzii

Dacă vrei să încerci ceva nou și te tentează loteria din Africa de sud, nu rămâne decât să alegi extragerea și miza. Orice strategie pentru loterii te va ajuta să te distrezi și să trăiești emoția momentului în care aștepți să vezi dacă ai avut succes la loterie. Mizele încep cu sume foarte mici, așadar este o loterie potrivită inclusiv pentru cei începători.

Lasă un răspuns

Preturi bilete loto - actualizat 9 Noiembrie 2021
loto 6/49 - 5 lei / varianta
noroc - 3 lei / varianta
loto 5/40 - 3 lei / varianta
joker - 4 lei / varianta
noroc plus - 2 lei / varianta
super noroc - 1 lei / varianta
preț bilet - 0,5 lei / bilet
pronosport 100% - 12 lei / varianta
pronosport 25% - 3 lei / varianta

Preturi la scheme reduse loto 6/49

Scheme reduse Loto 6/49
Cod schema Nr jucate Nr variante in schema Pret schema 5 Ron
48 9 12 60 lei
49 10 15 75 lei
50 10 30 150 lei
56 11 66 330 lei
57 12 22 110 lei
58 12 132 660 lei
59 16 112 560 lei


Variante simple jucate la Loto 6/49 -
Nr jucate
Pret lei: 5 Ron/varianta
7
35 lei
8
140 lei
9
420 lei
10
1050 lei
11
2310 lei
 
Case pe pariuri loto online
Netbet Loto

Bonus Loto 0% până la 0 Lei

Fortuna

Bonus 100% până la 100 Lei

Rezultate loto, stiri si numere loto
© Copyright 2007 - 2021 ➤ 6y.ro