Loto 6/49 Romania vs Loto 6/49 Germania

Urmaresc cu interes si alte loterii europene si pot spune ca in afara de loteria italiana la care este aproape imposibil sa castigi, la loto 6/49 se castiga marele premiu aproape la fel de rar. Acum ar putea fi mai multe motive, multi spun ca e facatura, ca jocurile loto ale loteriei sunt „aranjate” si pentru ca intru in contact cu foarte multa lume stiu ca foarte multi cred acest lucru… si totusi joaca 🙂 .  Personal nu cred asta, si sunt ferm convins ca pretul biletelor care este extrem de ridicat favorizeaza acest fenomen. Sa luam un exemplu, loteria germana 6/49. In primul rand trebuie specificat ca Germania are o populatie de aproximativ 83 milioane de locuitori, adica de 4 ori mai mult decat populatia Romaniei. Jocul loto 6/49 din Germania difera un pic fata de jocul din Romania, difera prin faptul ca la loteria germana se mai extrage si un jumar extra (joker) iar sansele de a castiga la categoria 1, adica 6 numere + joker sunt de 1 la 140 de milioane ! La categoria a 2-a , adica 6 numere, care este echivalentul categoriei 1 de la noi sansele sunt de 1 la 13.983.816

Si totusi la Loteria Germana la categoria 1, adica la o probabilitate de 1 la 140 de milioane se castiga foarte des !

O scurta enumerare a ultimelor castiguri la loteria germana 6/49

28 Iulie – 1 castigator, a incasat 11.958.226 Euro
7 Iulie – 2 castigatori, au incasat fiecare 524.711 Euro
3 Iulie – 1 castigator, a incasat 3.524.148,50 Euro
26 Iunie – 1 castigator, a incasat 3.433.760 Euro
19 iunie – 1 castigator, a incasat 3.489.410 Euro
12 Iunie – 1 castigator, a incasat 6.504.766 Euro
2 Iunie – 2 castigatori, au incasat fiecare cate 600.701 Euro

Deci… 7 castiguri la categoria 1 (sanse de castig 1 la 140 de milioane) in numai 2 luni !

Si acum sa spunem lucrurilor pe nume, pretul ! Pretul este motivul pentru care se strang poturi de milioane de euro si pretul este motivul pentru care se castiga atat de des la loteria germana, pretul biletelor loto !
Pretul unei variante la Loto 6/49 Germania este de 0,75 € (adica aproximativ 3.19 RON) fata de 1.03 € (4.4 RON) pretul unui bilet loto in Romania !
Pretul unei variante in Romania este mai scumpa cu 37% decat la vecinii nostri nemti !

Nu trebuie sa va intreb care este diferenta intre venitul unui salariat din Romania si al unui salariat neamt. Va spun eu.. cred ca este de vre-o 10 ori mai mare decat al unui roman. Acum nu spun ca loteria romana sa micsoreze de 10 ori pretul unui bilet, dar daca ar face sa zicem 1 leu varianta cred ca ar fi un pret corect si si-ar permite mult mai multi romani sa cumpere bilete la loto. La pretul actual de 4.4 ron/ varianta pretul mi se pare unul extrem de exagerat si inaccesibil multor persoane.

Personal cred ca pretul ar trebui micsorat iar loteria sa devina putin mai accesibila, ma refer la numarul de premii acordate. De ce sa imbogatesti 1-2 persoane pe an cu milioane de euro cand ai putea acorda premii mai mici/ sau mai mari (aici depinde care ar fi impactul micsorarii pretului biletelor) cand ai putea sa acorzi premii la zeci de persoane, poate pentru unii singura sansa de a iesi din saracie, de a cumpara o casa. Nu asta este scopul loteriei ? .. sau ar trebui sa fie ?

George M.

*Acest articol este un articol jurnalistic si orice atac din partea anumitor loterii impotriva celui care a scris acest articol sau a detinatorului acestui site va fi considerat ca ingradire a dreptului la libertatea de exprimare conform articolului 30 din Constitutia Romaniei !
Pentru orice informatii, daca doriti sa publicati articole referitoare la jocurile loto, drept la replica etc… va rugam trimiteti un email la

Digiqole ad

Related post

Leave a Reply