Sase numere au puterea de a va schimba viata definitiv

Poate copilul dumneavoastra este bolnav sau aveti facturi de platit la spital. Poate ca v-ati pierdut locul de munca si sunteti ingrijorat vizavi de obtinerea banilor pentru chirie. Sau poate ca inca va aflati la locul de munca, dar salariul este unul sub orice critica si sunt sanse mici sa se imbunatateasca vreo ceva in urmatorii 50 de ani. Cu alte cuvinte, va imaginati cu greu pe o plaja exotica cu un Mai Tai in mana.

Indiferent de situatia in care va aflati, in momentul in care vedeti ca jackpot-ul pus in joc de Powerball se apropie de 600 de milioane de dolari, ati gasit portita de scapare si, prin urmare, va achizitionati bilete la tragerea de sambata. Ceea ce ne face sa intrebam: atunci cand vine vorba despre a juca la loterie, de ce suntem cu totii visatori la marele premiu pus in joc?

“Pentru ca ne aflam intr-o recesiune, iar oamenilor le place sa aiba o fantezie care sa salveze toata aceasta situatie”, declara Dr. Wendy Walsh pentru CNN, anul trecut, dupa ce jackpot-ul Mega Millions ajunsese la fabuloasa suma de 656 milioane de dolari.

“Suferim de complexul psihologic al Cenusaresei. Pentru fiecare dintre noi exista cate o zana mereu dispusa sa vina sa ne salveze. In acest caz, loteria, bineinteles”.

In ceea ce ne priveste, am aflat care ne sunt sansele sa castigam la loto. Sansele de a castiga potul cel mare Powerball sunt de aproximativ 1 la 175.2 milioane. In aceste conditii, e mult mai probabil sa muriti de la intepatura unei banale albine (1 la 6 milioane) sau sa fiti lovit de un fulger (1 la 3 milioane). Sau, de ce nu, sotia dumneavoastra sa nasca gemeni siamezi (1 la 200.000).

Dar oamenii continua sa joace la loterie. Gandurile lor sunt focusate pe potul de 550 milioane de dolari. Este mult mai distractiv sa ne gandim la acest lucru decat sa ne punem intrebarea ipotetica “ce s-ar intampla daca am fi atacati de un rechin?” Cota de 1 la 11.5 milioane ca acest nefericit eveniment sa aiba loc prea curand.

In anul 2010, vanzarile loteriei din SUA au ajuns la un total de 58 de miliarde de dolari, potritivit Asociatiei Nord-Americane de Loterii de Stat si Provinciale (North American Association of State and Provincial Lotteries). Mai mult de jumatate din populatia Americii a jucat la loterie in ultimul an, cu toate ca 20% din clienti cumpara majoritatea biletelor.

Cheltuim putin, castigat in stil mare, acesta pare sa fie principiul dupa care se ghideaza foarte multi jucatori care vad acest joc ca o investitie buna. Pretul decent al biletelor se numara printre cele mai seducatoare aspecte ale acestui joc. Jocul de loto ramane, in definitiv, un joc pentru toate buzunarele. Si pentru toate clasele sociale, implicit.

Industria de loterie este adesea criticata ca practicand un impozit nedrept fata de cei saraci. In medie, familiile americane care fac mai putin de 12.400 de dolari pe an isi consuma aproximativ 5% din venitul lor pe achizitionarea de bilete.

In 2008, cercetatorii de la Carnegie Mellon University au incercat sa explice de ce acest joc este practicat cu precadere de catre persoanele sarace. Studiul releva faptul ca acesti oameni nu vad imaginea in ansamblu, preferand sa gandeasca la ceea ce se intampla pe moment. Pe scurt: dau cativa dolari in schimbul unui bilet la loto, in speranta ca vor nimeri toate numerele si vor castiga milioane de dolari. In ansamblu insa, sansele de a castiga la loto sunt foarte mici si, altfel spus, ar fi mai indicat ca respectivele sume cheltuite pe bilete sa fie investite in alte lucruri mai stringente, cum ar fi de pilda cumpararea strictului necesar in bucatarie sau alte lucruri de aceasta natura.

In concluzie, jucam la loto pentru ca ne place, biletele sunt relativ ieftine, iar ideea de a fi milionari peste noapte este una care pune capac si ne face sa cumparam bilete la fiecare tragere.

Lasă un răspuns

Preturi bilete loto - actualizat 8 Septembrie 2023
loto 6/49 - 7 lei / varianta
noroc - 3 lei / varianta
loto 5/40 - 4 lei / varianta
joker - 6 lei / varianta
noroc plus - 2 lei / varianta
super noroc - 1 lei / varianta
preț bilet - 0,5 lei / bilet
pronosport 100% - 12 lei / varianta
pronosport 25% - 3 lei / varianta

Preturi la scheme reduse loto 6/49

Scheme reduse Loto 6/49
Cod schema Nr jucate Nr variante in schema Pret schema 7 Ron
48 9 12 84 lei
49 10 15 105 lei
50 10 30 210lei
56 11 66 462 lei
57 12 22 154 lei
58 12 132 924 lei
59 16 112 784 lei


Variante simple jucate la Loto 6/49 -
Nr jucate
Pret lei: 5 Ron/varianta
7
49 lei
8
196 lei
9
580 lei
10
1470 lei
11
3234 lei
 
Case pe pariuri loto online
Superbet Loto

Bonus Loto 0% până la 0 Lei

Netbet Loto

Bonus Loto 0% până la 0 Lei

Fortuna

Bonus 100% până la 100 Lei

Rezultate loto, stiri si numere loto
© Copyright 2007 - 2023 ➤ Bilete Loto Online